• HABERLER

TÜM HABERLER

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Arapça Eğitim Programlarına Büyük İlgi

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde yer alan; Suriye, Filistin, Yemen, Irak, Ürdün, Libya ve Uygur Türkleri gibi farklı ülkelerden öğrencilerin tamamen Arapça diliyle eğitim gördüğü bütün lisans programı kontenjanlarının tamamen dolduğu öğrenildi.

Artuklu Üniversitesinde Formasyon Başvuru Süresi Uzatıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü tarafından, öğretmen adaylarını yetiştirmeye yönelik “Pedagojik Formasyon Programı” başvuru süresi 15 Eylül 2017 tarihine kadar uzatıldı.

Artuklu Üniversitesi “MAU Mobil” i hayata geçirdi

Mardin Artuklu Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yönetici, öğretim üyesi ve öğrencilerin bilgi yönetim sisteminde yer alan verilerine erişebilmesi, aynı zamanda üniversite ile ilgili çeşitli konularda bilgi vermek, kullanıcıların duyuru, haber ve etkinliklere kolayca ulaşmasını sağlamak amacıyla “MAU Mobil” uygulamasını hayata geçirdi.

Üniversitenin 2. Etap Yol ve Peyzaj Projesi hayata geçirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesinin yerleşke alanında yapılacak inşaatlar için servis yolu olarak kullanılan ve kampüs binalarına giden anayola bağlantıyı sağlayan yol düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla, kampüse daha modern ve estetik görüntü kazandıracak çevre düzenlemesi yapım işi kapsamında peyzaj ve yol çalışmalarının ikinci etabı büyük bir hızla başladı.

Artuklu Üniversitesinden Afrika’ya Akademik Açılım

Yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan Mevlana Değişim Programı kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi ile Somali National Üniversitesi arasında kültürel ve bilimsel ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen “işbirliği protokolü”  imzalandı.