• HABERLER

TÜM HABERLER

“Yeşilli’de Yeşeren Çiçekler Projesi” İlk Mezunlarını Verdi

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun ortaklığında Yeşilli Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen ve Birleşmiş Milletlerin desteklediği “Yeşilli’de Yeşeren Çiçekler Projesi” ilk meyvesini verdi.

Artuklu Üniversitesi “Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi” örnek olmaya devam ediyor

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde üç yıldan beri kurulan “Kudüs ve Filistin Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi” nin faaliyetleri hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Prof Dr. Ahmet Ağırakça, araştırma merkeziyle Kudüs ve Filistin hakkında entelektüel bir platform sağladıklarını ifade etti.

Artuklu Üniversitesi Derik İlçesinde Meslek Yüksekokulu Kuracak

Zeytincilik başta olmak üzere çok farklı tarım uygulamalarının yapıldığı Mardin İli Derik İlçesinde Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından Meslek Yüksek Okulu kurulması konusundaki teklif YÖK tarafından kabul edildi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Artuklu ​Üniversitesi ​Kütüphanesinin açılışını yaptı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın daveti üzerine Mardin’i ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Güneydoğu’nun en kapsamlı üniversite kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

Aziz Sancar Nobel Ödülü Replikasını Artuklu Üniversitesine Bağışladı

Aldığı Nobel Kimya Ödülü ile Türkiye'yi gururlandıran Mardinli bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Nobel Ödülünün replikasını Mardin Artuklu Üniversitesi'ne bağışladı.